czwartek, 14 listopada 2013

Skąd się biorą eko-warzywa?

Ano, biorą się z paczki od rolnika. Właśnie taka paczka pełna warzyw bez polepszaczy, jaj od szczęśliwych kur i mleka od krów, które leniwie żują trawę na łące, może przyjechać do naszego domu! Wszystko to dzięki inicjatywie Marzeny i Marcina Galickich. Oddaję im teraz głos:
Od wielu lat jesteśmy związani z ekologią, zrównoważonym stylem życia, profilaktyką zdrowotną poprzez odżywianie. Prowadziliśmy eko-kawiarnię i Centrum szkoleniowe na warszawskiej Ochocie, współpracowaliśmy z BioBazarem – jedyny eko bazar w Warszawie, gdzie rolnicy ekologiczni przyjeżdżają z całej Polski. Organizujemy eko-wydarzenia, obsługujemy pikniki, festiwale, prowadzimy warsztaty – wszystko w celu szeroko pojętej edukacji ekologicznej i zwiększania świadomości zrównoważonego życia. Rodzinnie odżywiamy się produktami ekologicznymi, sezonowymi i lokalnymi, nieprzetworzonymi, z pełnego ziarna. Zaczynaliśmy małymi krokami. Z czasem kroki były coraz śmielsze. Dziś wiemy, że się opłacało. Mamy trójkę cudownych dzieci, które kochają przygotowywane przez nas, pełne różnorodności, posiłki.
Państwo Galiccy mieszkają obecnie w okolicy Żywca i próbują zaszczepić tu swoje zamiłowanie do eko-żywności. 

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem warzyw, owoców, jaj, itp od lokalnych rolników, napiszcie na: ekoja@ekoja.pl lub zadzwońcie: 608 305 816, 662 278 483. Zamówienia należy złożyć do końca weekendu – niedz. do 17:00. Warzywa dostarczane są w środę:
- Żywiec między 16:00 a 17:00,
- Bielsko-Biała ok. 18:00.

Myślę, że warto bo w końcu jesteś tym, co jesz.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz